לוגו פרפקט וואן

הבית לעצמאים

אישור עוסק פטור: כל מה שצריך לדעת

מעוניינים להוציא אישור עוסק פטור? מצוין. ייתכן שזה הצעד הראשון שלכם לעצמאות כלכלית ולהגשמה עצמית, אבל רגע לפני שאתם מוצאים אישור עוסק פטור וקופצים למים הקרים ומתקדמים עם פתיחת עוסק פטור, מומחי פרפקט וואן – הבית לעצמאים ושירותי רואה חשבון לעוסק פטור, עונים לכם על השאלות השכיחות ביותר, כדי שתכירו את הבריכה בה אתם עומדים לשחות בשנים הקרובות.

1. "רגע, אני עוסק פטור או עוסק זעיר?"

סביר להניח שתשמעו את המונח פתיחת עוסק זעיר בקרב אנשים שאינם מעודכנים ולא יודעים שלפני 20 שנה, המונח "עוסק פטור" החליף את העוסק הזעיר. לכן היום, אתם עוסק פטור.

2. "צריך לקבל החלטה עכשיו אם אני עוסק פטור, או שכיר?"

ממש לא. אתם יכולים לשמור על מקום עבודתם כשכירים ובמקביל להתחיל בפתיחת תיק עוסק פטור
ובבוא העת, כאשר הפעילות תגדל ותידרשו להקדיש לו זמן רב יותר, רק אז תקבלו החלטות. אבל, אל תשכחו, כבר היום, להסדיר את המעמד שלכם כשכירים וכעוסקים פטורים ברשויות המס.

3. "מה זה עוסק פטור, ממה אני פטור?"

אל תתלהבו יותר מדי מאישור עוסק פטור שקיבלתם, כי הוא אינו מעיד על כך שאתם פטורים מתשלומים לרשויות המס… ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה הוא בפטור מדיווח ותשלום למע"מ.
כעוסק פטור תידרשו לשלם מס הכנסה כמו עוסק מורשה, בהתאם לרמת ההכנסות שלכם וכך גם בכל הנוגע לתשלומי ביטוח לאומי. אם הכנסותיכם נמוכות במיוחד, ייתכן ותוכלו ליהנות ממעמד מיוחד בביטוח לאומי ומפטור ממקדמות. הגעתם לתקרת עוסק פטור? עליכם לשנות את הסטטוס שלכם ולקבל תעודת עוסק מורשה. בכל מקרה, אל תצאו לדרך לפני שאתם מתייעצים עם רו"ח מומחה לעוסק פטור.

4. אם אני פטור מלהעביר כספים למע"מ, אני לא יכול לקזז מע"מ על ההוצאות שלי?

נכון מאוד. אי אפשר להחזיק את החבל משני קצותיו… כאשר אתם מחזיקים באישור עוסק פטור
ומחייבים את הלקוחות שלכם עבור מוצר או שירות שסיפקתם להם, הסכום כולו נותר בידיכם ולא תידרשו להעביר 17% ממנו למע"מ. מצד שני, אם רכשתם ציוד לעסק או קיבלתם שירות כלשהו ע"י ספק שהוא עוסק מורשה או חברה וחויבתם במע"מ, לא תוכלו לקזז את המע"מ ששילמת.

5. קיבלתי אישור עוסק פטור. אני חייב לנהל חשבון בנק ייעודי?

לא. אין חובה חוקית שכזו, עם זאת עדיף לכם להפריד בין ההוצאות וההכנסות של העסק, לבין אלו של הבית והמשפחה וכך תיהנו מבקרה טובה יותר על הפעילות העסקית.

6. עוסק פטור הוא בהכרח עסק של איש אחד?

לא. כמו כל עסק, באפשרותכם לפתוח תיקי ניכויים במס הכנסה ובביטוח לאומי ולהפוך למעסיק.

7. האם כעוסק פטור אני נהנה מהוצאות מוכרות?

כן, כל עוד מדובר בהוצאה שמשמשת לייצור הכנסה – "הוצאה מוכרת". הוצאות אלו יקוזזו מסך ההכנסה החייבת שלכם. מכיוון שההכנסה החייבת תקטן, חבות המס שלכם תקטן גם היא. אם לא תרכזו ותגישו פירוט של ההוצאות המוכרות שלכם, פשוט תשלמו יותר מסים וחבל. לכן, התייעצו עם רואה חשבון לעוסק פטור שייעץ לכם איך פותחים עוסק פטור וילווה אתכם בהגשת דוח שנתי עוסק פטור.

8. עוסק פטור חייב להדפיס ולנהל פנקס קבלות ולהחזיק חותמת?

אם הוצאתם אישור עוסק פטור אך מספר העסקאות שלכם מצומצם מאוד, ייתכן שפנקסי קבלות שתרכשו בבתי דפוס יספיקו לכם. הקפידו שהמידע שיופיע על הקבלה יכלול את שמכם, שם העסק, ציון "עוסק פטור", מספר תעודת הזהות שלכם, כתובת, טלפון ופירוט אמצעי התשלום. אם המידע הזה מופיע, אין צורך בחותמת.
עם צמיחת העסק תגלו שהרבה יותר יעיל לעבוד עם תוכנה או מערכת דיגיטלית בענן שהיא נוחה יותר לשימוש, קלה לבקרה וידידותית לסביבה, אבל הקפידו לבחור מערכת שמוכרת ע"י רשויות המס.

יש לכם שאלות נוספות?

בפרפקט וואן – הבית לעצמאים תיהנו משירותי הנהלת חשבונות לעצמאיים ומליווי אישי של רואה חשבון לעוסק פטור שילווה אתכם לאורך כל הדרך.

אולי גם יעניין אותך:

אין צורך יותר לדאוג מעכשיו הכל יהיה מסודר!

סדר 
בהכנסות 
בקבלות 
בהוצאות 
!

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

שירות בכל הארץ

לוגו שקוף של פרפקט1

הבית לעצמאים