פתיחת עוסק מורשה -
הצעד הראשון להצלחה

מעוניינים בליווי של רו״ח אמין ומסודר?
רוצים להפיק חשבוניות מס ללקוחות?

השאירו פרטים

וכבר נחזור אליכם

מה מיוחד בנו?

רואה חשבון זמין לשאלות

הנהלת חשבונות מתקדמת שתחסוך לך אלפי שקלים בשנה

חיסכון של 80% מהזמן בעזרת אפליקציה להוצאת חשבוניות ורישום הוצאות


עובדים בקשר ישיר מול רשויות המס וחוסכים בתשלומי המיסים

הגשת דו"חות בזמן כדי למנוע קנסות

תשלום ללא תפיסת מסגרת אשראי

ניהול עסק רווחי מהיום הראשון




רואה חשבון זמין לשאלות



הנהלת חשבונות מתקדמת שתחסוך לך אלפי שקלים בשנה


חיסכון של 80% מהזמן בעזרת אפליקציה להוצאת חשבוניות ורישום הוצאות




הגשת דו"חות בזמן כדי למנוע קנסות

עובדים בקשר ישיר מול רשויות המס וחוסכים בתשלומי המיסים



תשלום ללא תפיסת מסגרת אשראי

מה השירות כולל?

מבחר מחלקות ומומחים מחכים להעניק שירות לעסק שלך

פתיחת תיק לעוסק מורשה

תעודה של עוסק מורשה תוך 1-5 ימים

אפליקציה לניהול קבלות והוצאות

מנהל תיק לקוח אישי

דוח שנתי לעוסק מורשה

הנהלת חשבונות לעוסק מורשה

פתיחת עוסק מורשה: הצעד הראשון להצלחה

פתיחת עוסק מורשה היא השלב הראשון והחשוב ביותר במסע העסקי שלך. בשלב זה, יש לך מספר משימות חשובות לבצע על מנת לקבל את התיק המורשה במשרדי מס ערך מוסף.

הפתיחה של התיק אינה נעשית באמצעות האינטרנט, ועליך להתקשר פיזית אל משרדי המע"מ הקרובים ביותר למקום העסק שלך. ניתן גם לשלם לרואה חשבון שיעשה את העבודה בשבילך.

על מנת לפתוח את התיק במשרדי המע"מ, יש לך צורך להצטייד במסמכים הבאים:

1. טופס פתיחת עוסק מורשה.

2. צילום תעודת זהות.

3. אישור ניהול חשבון בבנק או לחלופין צ'ק מבוטל של בעל העסק.

4. חוזה שכירות של הנכס שממנו מבוצעת הפעילות העסקית.

5. תעודה המעידה על ההכשרה המקצועית שלך בתחום שבו אתה עוסק.

6. במקרים מסוימים, יתכן וידרש ממך פקיד המע"מ להציג הסכם התקשרות עם לקוח פוטנציאלי.

אם אתה עובד מהבית וגר בדירה שכורה, עליך לצרף גם חוזה שכירות של דירת המגורים שלך.

במהלך מילוי טופס הבקשה במשרדי המע"מ, תתבקש לציין את המחזור השנתי הצפוי של העסק שלך. אם המחזור השנתי יעלה על סכום מיליון וחצי שקלים בשנה, תחול עליך חובת דיווח למע"מ אחת לחודש. במקרה שהמחזור הצפוי יהיה נמוך יותר מאשר מיליון וחצי שקלים לשנה, תידרשו לדווח לרשויות המע"מ אחת לכל חודשיים.

לאחר השלמת הליך הרישום, תקבל תעודת עוסק מורשה זמנית, שוברי דיווח זמניים ומספר עוסק. מספר העוסק שלך יהיה זהה למספר תעודת הזהות שלך. במשך מספר שבועות, התעודה והשוברים הזמניים יוחלפו בתעודה קבועה ובשוברי דיווח קבועים.

כעת, אתה מוכן לצעד הבא במסע העסקי שלך. כדי להבטיח את ההצלחה שלך כעוסק מורשה, המלצתי לך לקבל ייעוץ מומחה מרואה חשבון או יועץ מס מוסמך.

פתיחת תיק במס הכנסה

אחרי שפתחת תיק במשרדי המע"מ, עליך לפתוח תיק נוסף במס הכנסה ולמלא את טופס הפתיחה המתאים לעצמאיים – טופס 5329. אם העסק שלך מתכוון להעסיק עובדים, עליך גם לפתוח תיק ניכויים.

תוכל להגיש את הבקשה עבור פתיחת התיק במס הכנסה באופן מקוון דרך אתר רשות המיסים. אם ההכנסות השנתיות של העסק שלך אינן עולות על 60,000 שקלים, עליך לסמן בטופס כי העסק הוא "עסק קטן".

פתיחת תיק בביטוח לאומי

כדי להתחיל לעבוד כעסק עצמאי, עליכם לפתוח תיק בביטוח לאומי ולשלם דמי הביטוח המתאימים. לצורך כך, יש למלא את טופס דין וחשבון רב שנתי (טופס 6101) ולציין את הפרטים הדרושים.

התשלומים יש לשלם כמקדמות לכל השנה ועסק עצמאי זכאי לפטור מפתיחת תיק בביטוח לאומי, אך צריך לקחת בחשבון את הסיכונים הכרוכים בזה.

כאשר אתם פותחים תיק בביטוח לאומי, עליכם להצהיר על ההכנסות הצפויות והיקף שעות העבודה.חשוב מאד לכתוב הערכה נכונה ככל הניתן, כיוון שתהיה מבוטח בהתאם להכנסות שעליהן אתה מצהיר.

לדוגמה, אם תיפגע בעבודה, דמי הפגיעה מעבודה שתקבל עשויים להיות בהתאם להכנסות שעליהן הצהרת, גם אם ההכנסות שלך היו גבוהות יותר. במידה והצהרות אלו יתבררו כלא נכונות, ניתן לעדכן אותן אחת לשלושה חודשים ולתקן את המקדמות המתאימות.

בעלי מקצוע שחייבים להיות במעמד של עוסק מורשה

סעיף 13 בתקנות מס ערך מוסף (רישום) מפרט את המקצועות והעיסוקים החייבים להירשם כעוסק מורשה ואינם יכולים להירשם כעוסק פטור, גם אם מחזור העסקאות השנתי שלהם נמוך מ-107,692 ₪ (לשנת 2023).

 להלן הרשימה:אגרונומים, אדריכלים, הנדסאים, חוקרים פרטיים, טועני רבנות, טכנאים, טכנאים שיניים, יועצי ארגון, יועצי ניהול, יועצי מדעי המחשב, יועצי מס, כלכלנים, מהנדסים, מודדים, מנהלי חשבונות, מתורגמנים, סוכני ביטוח, עורכי דין, רואי חשבון, שמאים, בעלי מעבדות כימיות או רפואיות, רופאים, פסיכולוגים, פיזיותרפיסטים, וטרינרים, רופאי שיניים או מרפאי שיניים. כמו כן, מי שמספקים שירותים למופעים אומנותיים כולל הנחייה, בניית תפאורה.

  • הכנה, בדיקה ופיקוח על מבחנים.
  • הרצאה, הוראה.
  • כתבנות, קצרנות, תרגום, כתיבה, עריכה.
  • פישור.
  • בעל בית ספר לנהיגה.
  • סוחר או מתווך מקרקעין.
  • בעל בית ספר או גן ילדים.
  • סוחר ומתווך רכב.
  • חברה הרשומה כדין.
  • אגודה שיתופית הרשומה כדין לפי פקודת האגודות השיתופיות.

 

לסיום, המורכבות בחוקי המע"מ, יחד עם הדרישות הרבות המשולבות בניהול חשבונות לעסקים מורשים והדיווחים הרבים לרשות המסים, מציינות חשיבות רבה של התייעצות וליווי ממומחה בתחום החשבונאות והמיסים, כמו רואה חשבון מומלץ או יועץ מס. הייעוץ והליווי מרואה החשבון עבור עסקים מורשים מקלים על התהליך השוטף של ניהול העסק ומאפשרים לבעלי העסק להתמקד בניהול המקצועי של תחום העיסוק שלהם.

מה זה תעודת עוסק מורשה?

התהליך לקבלת אישור עוסק מורשה, הידוע גם בשם תעודת עוסק מורשה, מצריך מספר צעדים מסוימים. לאחר פתיחת עסק מורשה במס ערך מוסף, תקבלו תעודת עוסק מורשה. תעודה זו משמשת כאישור רשום שלכם במשרדי המע"מ. לאחר רישומכם, יידרש מכם לדווח על מע"מ בצורה תקופתית, פעם בחודש או פעמיים בחודש.

 

מדינת ישראל נחשבת לאחת ממדינות העולם המערבי שבהן מתבצעת כמות רבה של פתיחת עסקים בכל שנה. זאת אומרת שבהתאם לגודלה, המדינה נחשבת לבעלת יחסים גבוהים מאוד של פתיחת עסקים חדשים. ישנה תדירות גבוהה של פתיחת עסקים חדשים במדינת ישראל, בין אם מדובר במסעדות, חנויות, משרדי עורכי דין או סטארט-אפים.

 

באופן כללי, במדינת ישראל ניתן לרשום עסק ברשויות בשלושה סוגים שונים: עוסק פטור, עוסק מורשה או להקים חברה. כדי שעסק יסווג כ"עוסק פטור", יש לוודא שסך הכנסותיו לא עולה על תקרת הסכום של 107,692 ₪ (על פי מס הכנסה לשנת 2023). מצד שני, כדי שעסק יסווג כ"עוסק מורשה", יש לוודא שסך הכנסותיו עובר את תקרת הסכום הזו.

מתי מקבלים את תעודת העוסק המורשה?

לאחר הסיום של תהליך הרישום למס הערך המוסף (מע"מ), העוסק יקבל תעודת עוסק מורשה זמנית, שובר דיווח זמני ומספר עוסק מורשה. התעודה הזמנית מהווה תעודת זהות זמנית של האדם שהגיש את הבקשה. לאחר מספר שבועות, התעודה הקבועה עם מספר עוסק מורשה יישלח באמצעות שירות דואר רשום לאדם שהגיש את הבקשה.

מה הם חובותיו של עוסק מורשה?

  • הוצאת חשבונית מס עבור כל עסקה
  • גביית מס ערך מוסף (=מע”מ) מלקוחותיו
  • דיווח חודשי או דו חודשי למע”מ
  • ניהול פנקסי חשבונות
  • תשלום מקדמות למס הכנסה
  • תשלום מקדמות לביטוח לאומי
  • הגשת דו”ח שנתי
  • הגשת הצהרת הון.

מהם הזכויות של עוסק מורשה?

  • מגוון הוצאות מוכרות, ביניהן: כיבוד קל, הוצאות רכב, ציוד משרדי, קרן השתלמות, פנסיה ועוד.
  • קיזוז המע”מ ששילם העוסק המורשה על מוצרים/שירותים/ציוד והוצאות נוספות עם מס התשומות, קרי: קיזוז עם המע”מ שגבה העוסק המורשה מלקוחותיו.

פותחים עוסק מורשה? ההיתרונות והחסרונות הסודיים שאף אחד לא יגיד לכם!

יתרונות:

  • היתרון העיקרי של העסק המורשה הוא היכולת לקזז את המע"מ שהוא משלם עבור הרכישות והשירותים של העסק. זה מאפשר לו לחסוך סכומים גבוהים של מס.
  • עסקים מסוימים עשויים לשלם סכומים גבוהים של מע"מ, ולכן יתרון הקיזוז הוא מיוחד עבורם.
  • העוסק המורשה משלם את המע"מ שהוא קיבל מלקוחותיו לרשויות המס, אך גם מעלה אותו מהלקוחות כחלק מהתשלום שהם עשויים לשלם. זה יכול להוביל לתמיכה נוספת בעוסק ולהבטחת פיצויים נמוכים בסוף השנה.
  • הרישום כעוסק מורשה משדר תדמית של עסק גדול, מצליח ומקצועי. זה עשוי להקל על העסק לקבל לקוחות חדשים ולהעביר אמון בשוק.
  • מומחים בתחום העסקים מציינים כי לקוחות עסקיים מעדיפים לעבוד עם עסק מורשה מאשר עסק פטור. התדמית הגבוהה של עסק מורשה יכולה להיות פיתרון יעיל עבור בעלי עסקים.

חסרונות:

  • ניהול העסק המורשה מורכב יותר מאשר העסק הפטור. על העסק לדווח לרשויות המס ולשלם את המע"מ בצורה תקופתית, מעלה דרישות מנהליות נוספות ודרישות תיעוד.
  • לקוחות פרטיים שאינם רשאים לקזז את המע"מ, עשויים לחוות את ההתנהלות עם העסק המורשה כמורכבת יותר. הם נדרשים לשלם מע"מ על העסקאות שהם מבצעים, אך אין להם את האפשרות לקבל את המע"מ בחזרה.

מעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה: 3 נקודות מרכזיות שיש לקחת בחשבון

  1. התקרה השנתית למחזור הכספי של עסק פטור בשנת 2023 היא 107,692 ש"ח. אם במהלך השנה אתם מתקרבים לתקרת המחזור, עליכם לפנות למשרדי המס ערך מוסף על מנת לדווח על גובה המחזור ולפתוח תיק עסק בסטטוס מורשה. 
  2. מומלץ לפנות לרשויות המס לפני שתעברו את תקרת המס של העסק הפטור, אולם אם לא עשיתם זאת בזמן, רשויות המס יחייבו אתכם לשלם מע"מ על כל העסקאות שבוצעו מעבר לתקרה, גם אם לא גביתם מע"מ עבורן.
  3. לא תוכלו לקזז את המע"מ ששולם עבור הוצאות העסק עד שתפתחו תיק עסק מורשה ברשות המע"מ.

מהם מועדי הדיווח לעוסק מורשה?

הדיווח עבור רשויות מס ערך מוסף יישלח עד החמישה עשר בחודש. אפשר לבחור בתדירות חודשית או דו חודשית לספק את הדוח, הבחירה תתבצע לפי ההתחייבות שצוינה בעת פתיחת התיק במע"מ או על פי החלטה של פקיד המע"מ.

אם ברצונכם לדווח על העסקאות שבוצעו בחודשים ספטמבר ואוקטובר לדוגמה, עליכם להגיש את הדוח עד החמישה לנובמבר. בדיווח הבא, יהיה עליכם לדווח על העסקאות שביצעתם בחודש נובמבר.

רשויות מס ההכנסה ידרשו לספק תשלומי מקדמות, שיכולים להתבצע בתדירות חודשית או דו חודשית לפי החלטת פקיד השומה.

גובה המקדמות מחושב באחוזים ממחזור העסקאות החודשי או הדו חודשי. עליכם לשלם את תשלום המקדמות עד החמישה עשר בחודש הבא. לדוגמה, אם אתם משלמים מקדמות על העסקאות שבוצעו בחודש נובמבר, יהיה עליכם לשלם את המקדמות עד החמישה עשר בדצמבר.

בנוסף לדוחות החודשיים או הדו חודשי

ים למס הכנסה, יש לספק דוח שנתי למס הכנסה.

תשלומי המקדמות לביטוח הלאומי מתקבעים לפי ההצהרה שסיפקתם בעת פתיחת התיק בביטוח הלאומי. סכום המקדמות קבוע ואינו תלוי בגובה ההכנסות החודשיות.

יש לספק את תשלומי המקדמות לביטוח הלאומי עד החמישה עשר בחודש עבור החודש הקודם. לדוגמה, עבור חודש נובמבר יהיה עליכם לשלם את תשלומי המקדמות בחודש דצמבר.



עוסק פטור מול עוסק מורשה וחברה בע"מ – גביית מע"מ

ברמת העיקרון, ניתן להבין כי ישנה דמיון בין הצעות המחיר ממעסקים פטורים לבין מעסקים מורשים או חברות בע"מ.
לדוגמה, אם קיבלתם הצעת מחיר בסך 1,000 ש"ח ממעסק פטור, והצעת מחיר בסך 1,000 ש"ח לא כולל מע"מ ממעסק מורשה או חברה בע"מ,
שמהן יש להוסיף מע"מ בסך 170 ש"ח, ניתן לראות כי מדובר באותה הצעה.
העוסק המורשה והחברה בע"מ מטעים 17% מע"מ על הסכום, המע"מ מועבר ישירות לרשות המס ערך מוסף על ידיהם (בדרך כלל בתדירות חודשית). אם אתם בעצמכם לקוחות העסקה, גוף, ארגון או עסק, תוכלו להגיש את חשבונית המס שקיבלתם מהעוסק המורשה או החברה בע"מ ולקבל זיכוי בסכום המע"מ שהוטען על המחיר המקורי בסך 170 ש"ח.
כלומר, זהו תהליך שאי אפשר לבצע עם חשבונית מעסק פטור, מכיוון שבתמחור שלו לא נכלל מע"מ. לכן, 1,000 ש"ח מעסק פטור ו-2,170 ש"ח כולל מע"מ ממעסק מורשה או חברה בע"מ מהווים תמחור זהה.

מילון מושגים המסייע להבנת הרשויות:

כפי שהזכרנו, לאחר פתיחת תיק במע"מ, יש לפתוח תיק עצמאי נוסף במס הכנסה ותיק מבוטח בביטוח לאומי. כדי לחסוך בזמן יקר, חשוב לבדוק את שעות הקבלה לקבלת תיקים עצמאיים באתרי האינטרנט של הרשויות.

לפעמים יידרשו בירורים שונים ברשויות, ולכן חשוב להבין את המונחים המקובלים בכל רשות:

  • במע"מ – העסק המורשה נקרא 'עוסק'.
  •  במס הכנסה – הנישום.
  • בביטוח לאומי – המבוטח

שאלות נפוצות

עוסק מורשה הוא עצמאי שמחזור ההכנסות השנתי שלו מהעסק עולה על 102,292 ₪ (נכון לשנת 2022) (או יותר מ-99,893 ₪ בשנת 2021), או שהוא עוסק באחת המקצועות שאינם מאפשרים לו להיות עוסק פטור

 פתיחת עוסק מורשה כרוחה ב-3 צעדים חשובים שצריך לעשות בשביל לפתוח עוסק מורשה.
1.שלב ראשון: פתיחת תיק עוסק מורשה במע”מ
2. שלב שני: פתיחת התיק במס הכנסה
3. שלב שלישי : פתיחת התיק בביטוח לאומי

כן – רשויות המס אינן פוסלות את האופציה לפתיחת עוסק מורשה ושכיר .
נדרש לעשות תכנון מס בהתאם להכנסות

כן- ניתן לדרוש הוצאות הקמה של העסק עוד לפני הרישום במע"מ
מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון /יועץ מס בשלב ההקמה .


עוסק מורשה משלם מס ערך מוסף מע"מ על כל הכנסה שלו ובהתאם לכך רשאי לקזז מע"מ על כל הוצאה שלו .
מידי חודש/חודשיים עושים התחשבנות מול מע"מ ומשלמים/מזדכים מולם בהתאם לרווח/הפסד שנוצר

מה לקוחות מספרים עלינו?

חשבנו שיעניין אותך:

רוצים לדעת יותר? בואו ניפגש
צרו קשר ונשמח לארח אתכם במשרדנו במתחם הבורסה ברמת גן, ללא כל התחייבות..
הקפה, עלינו!

רוצה לפתוח עוסק מורשה?

צור קשר לפרטים נוספים:

*השירות ניתן בכל הארץ

פתיחת עוסק מורשה

יעוץ מקצועי מתנה, למצטרפים החדשים:)

*השירות ניתן בכל הארץ